MOOIE WOESTENIJ: nieuwe single van Bender!

Het gedicht Mooie woestenij van Bert Vissers uit zijn bundel ‘De wereld wacht op mij’ (november 2019) is vanaf vandaag als single van Bender te beluisteren op de radio. Daarnaast kan je het lied horen via Spotify en YouTube.

Bender - Mooie woestenij

__

Mooie woestenij

Zonder de mens was de wereld een mooie woestenij
zonder aangelegde tuintjes, zonder koeien in de wei
maar met kolkende rivieren door de ruige wildernis
’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

Geen wekker zou er klinken en geen deur zou openslaan
alleen het huilen van de wolven bij het schijnsel van de maan
de stormen op de zeeën, het jagen van de wind
de eindeloze stilte – die je nu nog nauwelijks vindt

Geen auto’s en geen wegen, geen vliegtuigen in de lucht
alles ging op eigen kracht en voor elk gevaar beducht
dat immer op de loer lag, geen dier was soeverein
of meedogenloos verwoestend – zoals de mensen zijn

Bomen zouden verrijzen als kathedralen zo hoog
de uitgestorven vlaktes, onaangetast en droog
de oceanen vol geheimen, hoeveel kleuren zou je zien
je kunt het niet bedenken – alles is anders sindsdien

De mensheid is gekomen, het is ontluisterend elke dag
Als je je afvraagt wat dit de wereld heeft gebracht
de hang om te bezitten, de drang naar glimmend goud
en om de machtigste te wezen – niets dat ‘m tegenhoudt

Zonder de mens was de wereld een mooie woestenij
zonder aangelegde tuintjes, zonder koeien in de wei
maar met kolkende rivieren door de ruige wildernis
’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

Uit: De wereld wacht op mij van Bert Vissers (november 2019, uitgeverij In de Knipscheer)

 

Een gezond en liefdevol 2021 toegewenst én een nieuwe Benderbrief!

‘Het is dit jaar allemaal heel anders gelopen dan we hadden gehoopt’. Deze strofe zal u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Immers, dit geldt, wanneer we terugblikken op het voorbije jaar, voor verreweg de meesten van ons.

Onze ‘lopende’ liedjesvoorstelling ‘Mooi begin’ wilden we tot zeker eind 2020 spelen. En ook nog een paar keer in februari en maart 2021. Dat was de planning. Echter….aan het eind van 2020 moeten we constateren dat we ‘Mooi begin’ dit jaar slechts één keer voor publiek ten gehore hebben mogen brengen. En dat was in het Huzemerkerkje in Huizum op 11 oktober jl. Een uniek concert dus, achteraf gezien.

Voor 2021 is alles nog onzeker. Al is het mooi om te zien dat er voorzichtig weer boekingen binnenkomen. Daar zijn we blij om. Want we hopen echt dat we in 2021 weer flink aan de bak moeten. Dat we u weer gezond en wel mogen zien. Dat 2021 uitgroeit tot een bruisend cultureel jaar en dat theaters, muziekpodia en festivals de bezoekersaantallen nauwelijks aankunnen. Dat het dus loopt zoals we hopen dat het gaat lopen! We wensen jullie allemaal een mooi, gezond, liefdevol en inspirerend 2021 toe! Lees verder: https://bender.email-provider.nl/web/w8pffefr1f/kwyk5w52qa

MOOI BEGIN, tour vanaf april 2019

‘Mooi begin’ is een jubileumvoorstelling ter ere van het 10-jarig bestaan van Bender. Tien jaar waarin de groep met veel succes langs podia en festivals heeft getoerd met hun eigen Nederlandstalige chansons. In ‘Mooi begin’ nemen de heren van Bender het publiek mee naar enkele muzikanten en tekstschrijvers die hen oorspronkelijk hebben geïnspireerd. Liedjes van onder meer Jim Croce, Herman van Veen, Tom Waits, Jacques Brel en Victor Jara zijn op z’n Benderiaans en al dan niet hertaald te beluisteren.

Natuurlijk komt ook het eigen vertrouwde werk met meerdere nieuwe ‘songs’ ruimschoots aan bod, naast een paar fraaie anekdotes uit ‘Tien jaar Bender’ die toch écht verteld moeten worden.

Lees ook verder in de nieuwsbrief van november 2018! KLIK op BENDERNIEUWS november 2018

Jubileumjaar in zicht: lees de Benderbrief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de traditie stuurt Bender al enige jaren af en toe (ongeveer drie keer per jaar) geheel onverwachts dé Benderbrief de wereld in. Zoals ook laatst in juni. Helaas is deze brief nog niet eerder op de website gezet, bij deze! Mocht je het leuk vinden om de Benderbrief voortaan te ontvangen  op het moment dat ‘ie uitkomt: schrijf je je dan nu in via onze website! De nieuwsbrief van juni – met o.a. het vrolijke nieuwtje dat ons 10-jarig jubileumjaar in zicht is – kan je nu ook hier lezen, klik op: BENDERBRIEF

WOORDFESTIJN uitgeverij Knipscheer met Bert Vissers

“Haarlem had Lennaert Nijgh, Haarlem heeft Jaap Fischer/Joop Visser en Boudewijn de Groot én Haarlem heeft Bert Vissers (van de Haarlemse groep Bender). Bert Vissers verzorgt als singer-songwriter de entr’actes tussen de diverse optredens. Hij brengt zijn Nederlandse liedjes vol levenslust, soms vrolijk en onbevangen, soms ontroerend en melancholiek” (uit: website Uitgeverij In de Knipscheer).

Op de langste zondag van het jaar 17 juni 2018 presenteert Uitgeverij In de Knipscheer WOORDFESTIJN In de Pletterij Haarlem. Een middagje literatuur met vier schrijvers én een singer-songwriter.

http://www.indeknipscheer.com/tag/woordfestijn/

Bender speelt Broos, ook in 2018/2019!

Ook in het komend seizoen zal Bender het succesvolle liedjesprogramma ‘Broos’ in de theaters blijven brengen, aangevuld met enkele verrassende nieuwe ‘songs’. Hieronder een mooie reactie die wij onlangs na een concert van een fan toegestuurd kregen:

‘Vanmiddag voor de derde keer het optreden van Bender gezien, voeg daarbij dat we al hun cd-s hebben en grijs draaien, dan begrijp je dat we fan zijn en hun liedjes heel, heel zachtjes mee kunnen zingen. Hun teksten zijn prachtig, hun liedjes zó mooi. Toen ik na het optreden een mevrouw hoorde zeggen dat hun liedjes nogal somber zijn en mensen in de zaal dat niet fijn vonden, heb ik niet gereageerd. Dus alsnog: Nee, mevrouw, mensen in de zaal hebben genoten. Mensen in de zaal kwamen niet voor meezingers: zij kwamen voor Bender. En als je voor Bender komt, krijg je vrolijke, lieve, sombere, ware, echt-prachtige nummers. Zelfs een aantal nieuwe nummers die er precies bij passen. Volgende keer komen wij graag weer’.