Benderleden

BertVissers

Bert Vissers

Zanger en liedjesschrijver. Zit het liefst achterin de auto om lekker weg te kunnen dromen, terwijl de wereld in volle vaart aan hem voorbij zoeft. Zingt en staat op het podium alsof zijn leven ervan af hangt en eerlijk gezegd is dat ook zo. Wat zou hij zonder moeten? Schrijft liedjes sinds hij kan schrijven, schrijft gedichten en kinderboeken. En korte verhalen.

Grote voorbeelden zijn: Willem Wilmink, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Jacques Brel en Bram Vermeulen.

Jos Caspers

Contrabassist en doordouwer. Doet het liefst alles tegelijkertijd en verliest daarbij nooit zijn ijzersterke humeur. Is de man van het ritme, de man achter het stuur. De man die toch nét even een betere route denkt te weten dan de routeplanner aangeeft . Is een muzikant met een veelzijdige achtergrond: overal voor in en overal voor te porren. Van pop, jazz, country tot en met Bender.

Grote voorbeelden zijn: David Sylvain, Radiohead, Bach, Kyteman en vele anderen.


Tom Bak

Gitarist en arrangeur. Rijdt sinds jaar en dag op een veel te kleine fiets door de stad, omdat hij niet zag dat de verkoper hem een kinderfiets verkocht. Belangstelling voor de flamencomuziek maakte dat Tom van de piano overstapte naar de gitaar. Hij nam les in Andalusië en begeleidde dansgroepen, om later na uitgebreide omzwervingen via dixieland, zigeunerjazz, Balkan-muziek en Cubaanse son thuis te komen bij Bender.

Grote voorbeelden zijn: los Panchos, Victor Jara en Goran Bregovic.

Rodney Calis

Vermaard trompettist die bij Bender ook het slagwerk beroert. De man van de subtiele toevoegingen en eigenzinnige solo’s, die dikwijls verantwoordelijk is voor adembenemende stiltes in de zaal. Maakte faam met Horn of Plenty en was van de partij op grote festivals zoals het North Sea Jazz en Noorderslag. Speelde in musicals als Annie, Evita, Grease, 42nd Street en The Wiz en begeleidde vele, vele grote namen.

Grote voorbeelden zijn: Chet Baker, Freddie Hubbard, Wynton Marsalis en Maurice Andre.