Muziek

Bender is druk in de weer met nieuw werk. Omdat de meeste mensen tegenwoordig de muziek (en dus ook de muziek van Bender) via Spotify, iTunes of andere aanbieders beluisteren vragen we ons af of het uitbrengen van een derde cd nog logisch is. Misschien een EP.
Wél zal Bender met enige regelmaat een nieuwe single lanceren. Recente singles zijn: De wereld is je niet vergeten, vriend (2024), Zomerbries (2023), Er is niets veranderd (2022) en Mooie woestenij (2021).

Het album Broos is op 21 mei 2016 met veel enthousiasme gepresenteerd in het Draaiorgelmuseum te Haarlem. Zie fotoreportage. Producer van het album is Mattie Poels.

Het debuutalbum Voor het te laat is zag op 25 mei 2012 het levenslicht in het stampvol theater de Luifel in Heemstede. Producer van het album is Tenedle.

De single van het voetballied Wonder (april 2014), met een fraaie bijdrage van voetbalverslaggever Evert ten Napel, is door BNN/VARA officieel tot het meest intelligente voetballiedje van 2014 uitgeroepen. Het lied, geproduceerd door Martin Nijdam, wordt – vooral tijdens WK’s en EK’s – nog met regelmaat op de radio gedraaid. Andere singles zijn Van deze hoogte (mei 2015) en Het komt goed (november 2015).

Downloaden via iTunes:
Brooscd
Voor het te laat is, cd
Wonder, single
Van deze hoogte, single
Het komt goed, single