Campagne ‘De wereld is je niet vergeten, vriend’ is gestart!

De ‘Wereld is je niet vergeten vriend’ is een kunstproject waarbij poëzie, muziek, beeldende kunst en animatie samen een verhaal vertellen, waarmee wij aandacht willen vragen voor de vele (anonieme) politieke gevangenen overal in de wereld. Het gaat hierbij om burgers, schrijvers en journalisten die in opstand komen en die zich verzetten tegen dictatoriale en ondemocratische regimes.

Benders ‘De wereld is je niet vergeten vriend’ (beluister HIER een demo-fragment van de single dat begin 2024 wordt uitgebracht) is een lied dat schuurt, waarbij je gaat twijfelen of de wereld deze gevangenen niet voortdurend aan het vergeten is.

Door de tekst en de muziek te versterken met de beeldende animatie van Christel Bouwmeester zal de boodschap van dit lied een groter publiek kunnen bereiken. Immers, in de bepalende beeldcultuur waarin wij leven zijn het vaak de beelden die op ons netvlies achterblijven. Om specifiek de animatie te financieren zijn wij een crowdfundings actie gestart. We hopen dat veel mensen een donatie willen doen! Het lied en de animatie zullen actief beschikbaar worden gesteld voor scholen, debatavonden en manifestaties voor vrede en democratie. Zie link van de CROWDFUNDINGSCAMPAGNE.

Zomerbries: nieuwe single is één van de eerste liedjes van Bender

‘We hadden het goed, nog veel meer dan goed,
we hadden de liefde, we hadden elkaar,
we hadden de zomerbries in ons haar’

Uit: ‘Zomerbries’

Bender heeft een nieuwe single uitgebracht: Zomerbries. Het lied is vanaf nu te beluisteren op spotify, deezers, Itunes, youtube en vele andere muziekaanbieders.
Zomerbries is een single van één van de eerste liedjes van Bender. Een lied dat in 2009 (!) is opgenomen in Studio de Slapende Hond, in de Jordaan van Amsterdam. Vreemd genoeg is het lied, met een prachtige vioolpartij van Jelle van Tongeren, nooit eerder verschenen op een officieel album of als single (wel op een demo-cd). Hier is nu definitief verandering in gebracht: in de afgelopen maand is de opname opnieuw gemixt en gemasterd door producer Harm van den Berg, die het lied indertijd ook heeft opgenomen.

Zang: Bert Vissers
Gitaar: Tom Bak
Contrabassist: Jos Caspers
Viool: Jelle van Tongeren
Tekst en muziek: Bert Vissers
Opname, mixage en mastering: Harm van den Berg

De nieuwe BENDERBRIEF is uit!

Het is weer zover, al gebeurt het telkens onverwacht: de nieuwe Benderbrief is uit!

Mocht u geïnteresseerd zijn: u kunt zich ook eenvoudig abonneren, zie info hierover in de brief of op deze website. Veel lees-, klik- en luisterplezier!

Lees de Benderbrief via deze KLIK! 

BENDER in VOLGSPOT op Radio NPO 5

TIP! Woensdagavond 12 januari zit BENDER in de uitzending van VOLGSPOT, hét KRO-NCRV programma van Hijlco Span op NPO radio 5 over de mooiste Kleinkunst en Cabaret. Hijlco gaat met Bert in gesprek over de nieuwste single van Bender: ‘ER IS NIETS VERANDERD’. De uitzending begint om 20.00 uur tot 22.00 uur. https://www.nporadio5.nl/programmas/volgspot Ken je de single nog niet? Luister dan ook nog even op spotify of youtube, zie https://www.youtube.com/watch?v=2_z2iXPMY0Y&t=9s

Terugluisteren? Klik op Uitzending gemist!

 

 

De nieuwste Benderbrief is uit! Houd moed!

De nieuwste Benderbrief (28-12-2021) is uit. Met de laatste ontwikkelingen van Bender. Over het nieuwe programma ‘Dankbaar tevreden – alles moet anders’, waarmee we met Bender het land opnieuw gaan bestormen, over ons allerlaatste optreden van 2021 in het Marnehoes in Groningen en over onze nieuwste single ‘Er is niets veranderd’.  En over nog veel meer zaken en dingetjes.

Zie: Benderbrief , met natuurlijk óók de aller allerbeste wensen voor 2022! Houd moed!

 

Het is zover, maar nu echt!

We hebben er lang op gewacht, maar het is zover! Komende zondag 29 augustus 2021 staat Bender op de planken bij Theater Kleintje Kunst in Hilversum. We spelen liedjes uit ‘Mooi begin’, ons laatste programma voor de Lock down, maar we kunnen het niet laten om ook enkele kakelvers geschreven songs te laten horen. Gewoon om uit te proberen, omdat we bezig zijn met een nieuw liedjesprogramma, dat hopelijk vanaf het voorjaar 2022 van start gaat. Want ja…laten we vooral een slag om de arm houden.

Vooreerst zien we jullie heel , heel graag bij Theater Kleintje Kunst: reserveren via theaterkk@gmail.com  en zie ook op www.theaterkleintjekunst.nl

 

MOOIE WOESTENIJ: nieuwe single van Bender!

Het gedicht Mooie woestenij van Bert Vissers uit zijn bundel ‘De wereld wacht op mij’ (november 2019) is vanaf vandaag als single van Bender te beluisteren op de radio. Daarnaast kan je het lied horen via Spotify en YouTube.

Bender - Mooie woestenij

__

Mooie woestenij

Zonder de mens was de wereld een mooie woestenij
zonder aangelegde tuintjes, zonder koeien in de wei
maar met kolkende rivieren door de ruige wildernis
’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

Geen wekker zou er klinken en geen deur zou openslaan
alleen het huilen van de wolven bij het schijnsel van de maan
de stormen op de zeeën, het jagen van de wind
de eindeloze stilte – die je nu nog nauwelijks vindt

Geen auto’s en geen wegen, geen vliegtuigen in de lucht
alles ging op eigen kracht en voor elk gevaar beducht
dat immer op de loer lag, geen dier was soeverein
of meedogenloos verwoestend – zoals de mensen zijn

Bomen zouden verrijzen als kathedralen zo hoog
de uitgestorven vlaktes, onaangetast en droog
de oceanen vol geheimen, hoeveel kleuren zou je zien
je kunt het niet bedenken – alles is anders sindsdien

De mensheid is gekomen, het is ontluisterend elke dag
Als je je afvraagt wat dit de wereld heeft gebracht
de hang om te bezitten, de drang naar glimmend goud
en om de machtigste te wezen – niets dat ‘m tegenhoudt

Zonder de mens was de wereld een mooie woestenij
zonder aangelegde tuintjes, zonder koeien in de wei
maar met kolkende rivieren door de ruige wildernis
’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

’t was vast verrukkelijk toeven – en de mens werd niet gemist

Uit: De wereld wacht op mij van Bert Vissers (november 2019, uitgeverij In de Knipscheer)

 

Een gezond en liefdevol 2021 toegewenst én een nieuwe Benderbrief!

‘Het is dit jaar allemaal heel anders gelopen dan we hadden gehoopt’. Deze strofe zal u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Immers, dit geldt, wanneer we terugblikken op het voorbije jaar, voor verreweg de meesten van ons.

Onze ‘lopende’ liedjesvoorstelling ‘Mooi begin’ wilden we tot zeker eind 2020 spelen. En ook nog een paar keer in februari en maart 2021. Dat was de planning. Echter….aan het eind van 2020 moeten we constateren dat we ‘Mooi begin’ dit jaar slechts één keer voor publiek ten gehore hebben mogen brengen. En dat was in het Huzemerkerkje in Huizum op 11 oktober jl. Een uniek concert dus, achteraf gezien.

Voor 2021 is alles nog onzeker. Al is het mooi om te zien dat er voorzichtig weer boekingen binnenkomen. Daar zijn we blij om. Want we hopen echt dat we in 2021 weer flink aan de bak moeten. Dat we u weer gezond en wel mogen zien. Dat 2021 uitgroeit tot een bruisend cultureel jaar en dat theaters, muziekpodia en festivals de bezoekersaantallen nauwelijks aankunnen. Dat het dus loopt zoals we hopen dat het gaat lopen! We wensen jullie allemaal een mooi, gezond, liefdevol en inspirerend 2021 toe! Lees verder: https://bender.email-provider.nl/web/w8pffefr1f/kwyk5w52qa