Campagne ‘De wereld is je niet vergeten, vriend’ is gestart!

De ‘Wereld is je niet vergeten vriend’ is een kunstproject waarbij poëzie, muziek, beeldende kunst en animatie samen een verhaal vertellen, waarmee wij aandacht willen vragen voor de vele (anonieme) politieke gevangenen overal in de wereld. Het gaat hierbij om burgers, schrijvers en journalisten die in opstand komen en die zich verzetten tegen dictatoriale en ondemocratische regimes.

Benders ‘De wereld is je niet vergeten vriend’ (beluister HIER een demo-fragment van de single dat begin 2024 wordt uitgebracht) is een lied dat schuurt, waarbij je gaat twijfelen of de wereld deze gevangenen niet voortdurend aan het vergeten is.

Door de tekst en de muziek te versterken met de beeldende animatie van Christel Bouwmeester zal de boodschap van dit lied een groter publiek kunnen bereiken. Immers, in de bepalende beeldcultuur waarin wij leven zijn het vaak de beelden die op ons netvlies achterblijven. Om specifiek de animatie te financieren zijn wij een crowdfundings actie gestart. We hopen dat veel mensen een donatie willen doen! Het lied en de animatie zullen actief beschikbaar worden gesteld voor scholen, debatavonden en manifestaties voor vrede en democratie. Zie link van de CROWDFUNDINGSCAMPAGNE.